Pop Eye got game since ’86

We create from A to Z

OVER POP EYE

De figuur Pop Eye leeft in het cliché waarin goed en kwaad, hemel en hel, zwart en wit duidelijk gescheiden zijn. Maar dat wil niet zeggen dat Pop Eye zelf altijd aan de goede kant staat. Het is een bewust inhoudelijke en vormelijke versimpeling die dient de situatie te verhelderen.

De in een cartoon gestileerde gevleugelde oogbal transformeert in elke situatie tot een ander soort held of zelfs anti held. Pop Eye is politiek actief, op straat, op muren en schilderijen, legaal en illegaal en radicaal tegen het consumentisme.

Het gevleugeld oog ziet u in actie op het toilet, hij vliegt mee met een bestelwagen en pleegt een gewapende overval op een benzine station van Shell. De revolte is gestart, tegen de multinationals, de banken, het grote geld, de wapenindustrie. Maar de vijand is overal en de held is overal, dus beide houdingen zijn ook in de wereld volgens Pop Eye aanwezig.

Het alziende oog is een alter ego voortgekomen uit een mix van de wereld van strips en de subcultuur van de Leiden Hardcore graffitiscene, conspiracy en hip hop.

Neem contact op als jij een Pop Eye op je muur wilt hebben of op zoek bent naar een inspirerende samenwerking.

Informatie, advies of een offerte nodig over Pop Eye?

Neem contact op en ontvang supersnel een reactie.